Våra katter
banner

 

S*Jasiones Celine

 

Kallas: Celine

Sibirisk katt - hona

 

Född: 2018-04-19

Färg: Svartsilverspotted vit (ns 09 24)

 

Gentester: Inte än

HCM-test: Inte än

Övriga test: inte än

 

Kullar: Inga ännu

Bor: Samägs med och bor hos Katarina, S*Amorzinhos

 

- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri -

 

 

S*Jasiones Cibelle

 

Kallas: Maja

Sibirisk katt - hona

 

Född: 2018-04-19

Färg: Svartspotted (n 24)

 

Gentester: Inte än

HCM-test: Inte än

Övriga test: inte än

 

Kullar: Inga ännu

Bor: Samägs med och bor hos familjen Sahlman

 

- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri -

 

 

IC S*Solsibs Jasminka Eodozova

 

Kallas: Lillis

Sibirisk katt - kastrerad hona

 

Född: 2010-05-31

Färg: Svartsköldpaddsspotted (f 24)

 

Gentester: Blodgrupp A eller AB & ej bärare av b-blod, ej bärare av PK-brist, ej bärare av colourpoint el. solid, bär dilution

HCM-test: Normal 2011-11-01, 2013-01-29, 2013-11-26, 2015-09-04, 2018-02-20

Övriga test: FIV & FeLV neg. 2012, 2017

 

Kullar: A-kullen, B-kullen, C-kullen

 

 

Lillis kommer, liksom vår äldsta kisse Azalina, från Airi Anderssons uppfödning i Arboga. Hon är minsta kissen i huset och är bästis med Azalina. Hon är en otroligt cool och enkel katt som i princip alltid verkar nöjd med tillvaron och hon strosar ofta runt i sin egen värld. Hon är husets allra morgontröttaste och hon är expert på att krypa in på omöjliga ställen för att sova. Det har hänt mer än en gång att man varit säker på att hon rymt, för att sedan inse att hon bara låg och sov i en (sedan några timmar tillbaka) stängd byrålåda. Hon spinner bara man tittar på henne, och varje kväll är det dags för gos. Då ställer hon sig i knät och tittar uppfordrande på en. Klappar man henne då så slänger hon sig ner på rygg och vill bli kliad på magen.

 

Hon är mamma till A-kullen och B-kullen och har skött förlossningar och mammarollen galant. Vid 5 års ålder fick hon dra ut en tand pga Forl. Vi beslutade först att pensionera henne men valde sedan att vänta och se hur det artade sig. Då övriga tänder efter drygt 2 år fortfarande var felfria valde att ta en sista kull på henne - C-kullen. Läs mer om Forl här.

 

NO*Grensedalen Darling

 

Kallas: Darling

Sibirisk katt - kastrerad hona

 

Född: 2013-03-02

Färg: Brunspotted (n 24)

 

Gentester: Blodgrupp AB/Indeterminable, blodgruppering behövs för att avgöra, ej bärare av PK-brist

HCM-test: Normal 2015-09-04

Övriga test: FIV & FeLV neg.

 

Kullar: Inga

 

Darling är vår lilla prinsessa från Norge. Hon kommer från Elin Lundbergs uppfödning i Bergen och hon gör verkligen skäl för sitt namn. Hon är en helt fantastisk liten kisse som är otroligt snäll och lätthanterlig. Hon har stort tålamod med bebisar och småbarn men hon är lite blyg mot nya vuxna människor. Hon trivs bäst i hemmets lugna vrå och tyvärr tycker hon att nya miljöer och framförallt utställningar är superläskiga. Trots att hon är fantastiskt fin och matte gärna hade visat upp henne, så slipper hon därför detta. Vi hoppades på några kullar efter henne men liksom så ofta blir inte saker som man tänkt sig. Darling är numera lycklig kastrat och spenderar sina dagar med sin stora kärlek, Jasse. Han är hennes trygghet i livet och hon följer honom överalltt.

 

S*Solsibs Azalina Balzamovna

 

 

Sibirisk katt - kastrerad hona

Kallas: Azalina, Azza

 

Född: 2006-10-29

Färg: Blåsilvertigré (as 23)

 

 

HCM-test: Normal 2007-10-29, 2010-06-28

Övriga test: FIV & FeLV neg.

 

Kullar: Inga

 

Azalina var den första lilla sibiren som kom in i mitt liv. Hon kommer från Airi Anderssons uppfödning i Arboga och när vi åkte för att titta på Azalina första gången vid 6 veckors ålder hade vi inte bestämt oss helt, men vi föll pladask när vi såg henne. Hon var en riktig liten tuffing och for runt som ett yrväder i rummet. Efter mycket busande kröp hon upp i min dåvarande sambos famn och somnade. Vi var sålda! Azalina är idag världens absolut snällaste och kärleksfullaste katt. Livet går ut på att mysa (och äta) tycker hon och hon pussas och kramas i massor så fort hon får chansen. Hon älskar att bli runtburen i famnen och hon pratar massor och svarar alltid på tilltal. Samtidigt är hon alfahonan i huset. Hon engagerar sig inte i onödan men visar vart skåpet ska stå om det behövs. Azalina var egentligen tänkt att bli vår första avelshona men ödet ville annorlunda och hon fick bli lycklig kastrat istället. Hon är dock en toppenbra extramamma. :)

 

S*Knjaze Jasnij Svet

 

Sibirisk katt - kastrerad hane

Kallas: Jasse

 

Född: 2006-10-30

Färg: Svartspotted med vitt (n 09 24)

 

HCM-test: Equivocal 2007-10-23, Other 2007-10-29,

Normal 2010-06-28

Övriga test: FIV & FeLV neg.

 

Kullar: Inga

 

Jasse kommer från Vera Brännströms uppfödning i Arboga. Vi hade egentligen tänkt att vänta med att skaffa en "partner" till Azalina, men när vi fick höra att Vera hade en liten krabat som skulle kunna passa Azalina perfekt var vi bara tvungna att kika på honom. Efter att ha träffat det lilla yrvädret gick det inte att stå emot. Han var bara så otroligt söt! Jasse är lite som tjuren Ferdinand – stor och bufflig men väldigt, väldigt snäll. Han är en riktig primadonna som älskar att stå i centrum och visa upp sig och ju fler människor han har runt sig desto bättre mår han. När han är på myshumör så ska det mysas ordentligt. Han stångas hårt och ju mer man puttar tillbaka desto högre spinner han. Han är dessutom vår lilla ingenjör som alltid har små projekt på gång och ständigt är på upptäcksfärd. Han kan öppna alla skåp och dörrar oavsett om det finns handtag eller ej och han kan flera små konster som "sitt" och "give-me-five". Jasse var tänkt som vår avelshane men inte heller med Jasse blev saker som vi tänkt och han fick bli glad kastrat tillsammans med Azalina.

 

 

Våra katter