Nyheter

2023-07-31


H-kullen är här! Allt gick jättebra trots lite dramatik när nummer ett skulle ut. Det blev två små sötnosar som har ökat toppenbra i vikt. Iria har skött bebisarna exemplariskt trots att hon var lite omtumlad efteråt.

2023-07-30


Nu är G-kullen här! Något tidigare än väntat såg 4 små underverk dagens ljus. De var små och det har varit en liten tuff start för dem. Men alla måtr bra och går upp i vikt fint. Dock med hjäl av lite stödmatning av vissa. 

2023-07-11


Ytterligare glada nyheter! Vi väntar kattungar mellan Iria och SE*Sibir Koshki Mattias. Iria har varit lite lurig att avgöra på, men magen tyder på att dejtenlyckades. Mattias är en raktigenom supersnäll och lite försiktigare kille och hans fina pappa är även pappa till vår F-kull. Även denna kull är väntad i månadsskiftet juli/augusti.

2023-06-24


Äntligen är det småtassar på gång! Vi väntar kattungar mellan Vera (Felinne) och superfina S*Landsnoras Leo. Han är en stor, lugn, supersnäll och lite försiktigare kille. Han kommer balansera Veras superenergiska personlighet perfekt. Kullen väntas komma i månadskiftet juli/augusti För mer info se sidan Planer. 

2023-06-21


Vår nya avelshane är här! Han kommer från AceroRamos katteri och är mycket efterlängtad. Härligare kattunge får man leta efter! Cool, trygg, bra stamtavla och dessutom otroligt fin! Han bor hos fodervärd i Ursvik och det ska bli så kul att följa hans utveckling. 

2021-11-21


F-kullen är här! Det blev fyra underbara små bebisar. De kom med kejsarsnitt trots fint värkarbete för Cibelle både hemma och hos veterinären. Möjligen en kombination av att första bebisen låg baklänges och att det fanns vissa sammanväxningar i livmodern efter förra snittet. Alla mår under omständiheterna fint.  

2021-10-16


Cibelle har haft en dejt med underbara Nikolai. Hon visar alla tecken på att vara dräktig så hennes andra kull kommer om allt går som det ska att födas runt den 20/11.

2021-10-02


Celine har nu övergått till sin delägare och vi har två nya katter i katteriet. Två av Celines fina tjejer i vår delägarkull med S*Amorzinhos blir kvar. S*Amorzinhos Iria af Jasiones kommer att bo i Uppsala hos Johanna med familj där hon bland annat får en brittisk långhår som kompis. S*Amorzinhos Ileana kommer att bo med Linda i Frösunda och kommer att kallas för Shanti. Läs mer om Iria och Ileana på deras sidor

2021-08-22


Vi söker fodervärd/delägare till S*Amorzinhos Iria af Jasiones och S*Amorzinhos Ileana av Jasiones inom 40 min från Upplands Bro, Stockholm. Vad detta innebär kan du läsa mer om på fodervärdssidan.

2021-07-01


Celines andra kull är här! Det blev 7 små underbara kissar. Tyvärr hade en gomspalt och fick lämna oss. Kullen delägs med Katarina, S*Amorzinhos och den här gången registreras den i hennes stamnamn. 

2020-09-08


E-kullen är här! Det blev en liten tjej som fick förlösas med kejsarsnitt. Trots dramatiken har allt gått fint och hon diar som hon ska och går upp i vikt. Läs mer på E-kullens sida


2020-02-14


På alla hjärtans dag födde Celine tre små kattungar. Efter en lite dramatisk start där inget hände på över två timmar, och en tripp till veterinären, gick allt till slut fint och kattungarna mådde fint alla tre. Läs mer på D-kullens sida


2018-07-22


Vi har kattungeplaner. Celine kommer att få träffa snyggingen Bolshoys Koda Boy af Aramis så snart hon löper. Vi letar även efter en lämplig kavaljer åt Cibelle. Hon kommer dock inte paras förrän efter årsskiftet.


2018-07-22


Nu har alla kattungarna flyttat till sina nya hem. De kommer få det fantastiskt bra det är vi övertygade om. Celine och Cibelle (numera Maja) kommer att bli kvar inom katteriet då de samägs med deras nya familjer. De kommer att få ge några kullar om allt går dom det ska.


Chap (numera Felix) var först att flyttat till Maria och Stefan Kanerva och kattkompisen, tillika halvsyrran, Luna (S*Linces Sinfonia).


Celvin flyttade till familjen Gunnarsson och kattkompisen  Buebo (S*Solsibs Wenzel Arrigov) som han är farbror till.


Cibelle (numera Maja) har flyttat till familjen Sahlman och kattkompisen Nina (SE*Scatters Nina).


Celine har flyttat till familjen Edentorp Eriksson och sibiriska kattkompisen Pippi (SE*Belldiopas Pippi Långstrump), och birman Filho (S*Amorzinhos Filho Fernando).


Caila var sist ut att flytta till sin nya familj - familjen Byström.


Stort lycka till till alla med sina nya familjemedlemmar!

2018-04-19


C-kullen är här! Det blev 5 pigga kattungar den här gången.  Egentligen var det 6 ungar men en liten klarade sig inte. Den satt förmodlogen fast för länge och trots försök till återupplivning gick den inte att rädda. En helt perfekt hona och störst i kullen. Vi är dock glada att vi har fem små underverk kvar! Mer info på C-kullens sida.

2018-03-19


Lillis har haft en date med  fina SE*Alerias Ivan Trésorov och är med största sannolikhet dräktig.  Kattungar väntas runt 20 april.

2016-03-01


Darling blev tyvärr inte dräktig. Uppfödningen läggs nu vilande tills vidare då vi inte har tid för kattungar framöver.  Vi får se om vi kommer starta upp igen i framtiden.


2016-01-18


Darling har varit på dejt med vita snyggingen GIC S*Sessans Calippo.   Runt mitten av februari bör vi veta om hon är dräktig. Läs mer under  Planer.


2015-01-03


Darling har varit på utställning. Hon hade tuff konkurrens av fyra andra honor i klassen men blev Ex1 och fick därmed sitt andra CAC. Hon blev dessutom BIV. NOM gick dock till en superfin ragdoll. Vi är väldigt nöjda med dagen ändå.


Arrigos dotter Freja gick det riktigt bra för på utställningen. Hon blev både Ex1, BIV och NOM. Stort grattis till Heidi som behöll henne från kullen. 

2014-08-24


Arrigo är kastrerad och har nu övergått i sin fodervärd ägo. Åtminstone en avkomma kommer att få föra hans gener vidare - S*Klockarbackens Freja. Det är vi glada för.


2014-07-21


Arrigos tredje och sista kull har kommit till världen hos S*Solsibs. Det blev ett gäng med röda och cremefärgade småtroll.

2014-07-13


Nu har Boomer och Bolero flyttat till Herman och Nathalie i Bromma. Bolero ägs dock av Marie som har S*Maollich's uppfödning. Han kommer att få ge några kullar där när han blir mogen för det. Vi önskar alla lycka till!

2014-07-12


Bronx och Benetton har nu flyttat. De kommer att bo tillsammans hoos Anne-Lie och Per-Olov i Stäket. Vi önskar dem stort lycka till med sina nya små familjemedlemmar som hädanefter kommer heta Sixten och Douglas.

2014-06-01


Arrigo har fått en andra kull hos S*Klockarbackens.  Det blev sex små dunbollar, tre honor och tre hanar. För mer information  gå in på Klockarbackens sida här.

2014-04-10


Lillis och Herkules kull har kommit! Det blev fyra killar i färgerna svartsilvertabby, svarttabby vit, rödsilverspotted vit och cremespotted. Klicka här för att komma till B-kullens sida. 

2014-03-14


Vår Arrigo har blivit pappa! Fem små sötnosar föddes hos SE*Scatters inatt, två killar och tre tjejer. För mer information se Scatters sida 

2014-01-12


Arrigo har varit på sin första parning i helgen hos S*Scatters. Det var fina Messi som charmade honom. Han skötte sig  toppenbra och med tanke på hur de låg i så borde det definitivt ha lyckats. Så nu håller vi tummarna för många fina och friska  ungar i mars. Läs mer om parningen i S*Scatters blogg.

2013-11-17


Arrigo och Darling har varit på utställning  i helgen. Det var Darlings första utställning sedan hon kom till oss och  hon tyckte det var lite läskigt men skötte sig superfint. Hon blev Ex 1 och NOM och fick en röst i panelen vilket var riktigt roligt. Arrigo ställdes båda dagarna och han var väldigt hormonstinn men fick två fina bedömningar och sina första två CAC. Vi är så nöjda med de två dagarna!

2013-09-29


Atmos från A-kullen har varit på sin första utställning. Det gick fint trots  att det både var hans och hans ägares första gång. Han var lite osäker men skötte sig bra och fick en fin bedömning och ett CAC. Grattis till Atmos och Jonny!

2013-06-17


Nu har äntligen vår nya lilla tjej kommit till Sverige. Hon heter NO*Grensedalen Darling och kommer från Elin Lundbergs uppfödning i Bergen, så det blev en lång resa för lillan. Hon klarade dock detta galant trots att det inte var särskilt roligt att sitta i en liten bur i flera timmar. Något hon  talade om högt och ljudligt vid ett flertal tillfällen. Trots sina röstresurser är hon en riktig pärla. Keligare och mysigare kisse har jag inte träffat sedan Azalina. Darling tycker att exakt ALLTING är värt lite spinn och mystrampande - när man äter, när man leker, när någon  pratar med en, när man får vara nära och bli klappad.

2014-05-16


Nu är det bara en månad kvar tills vår nya avelshona flyttar hit från Norge. Det ska bli så spännande att  se henne utvecklas då vi tror väldigt mycket på henne. Hon har två fantastiskt fina föräldrar.  En liten smygtitt på henne kommer här!   

2013-04-05


Arrigo och Akira från A-kullen har varit på utställning. Båda blev  Ex 1 och  BIV-t och domaren var väldigt imponerad över dem båda. De stod mot varandra i nomineringen och Arrigo blev NOM. Han skötte sig jättebra i panelen men fick inga röster.


På Arrigos bedömingssedel stod:

Typ: Superb body style out of this world 

Huvud: Beautiful head with lovely profile

Ögon: Set well apart, exc shape

Öron: Proudly carried, exc ears

Päls: Still rather short,  set ? structured, lovely texture

Svans:  Medium length, matching body

Kondition: Top! Well shown

Allmänt intryck: Extraordinary cat!

2013-03-21


Jag är numera SVERAK-diplomerad uppfödare! Följande står att läsa på SVERAKS hemsida:


"Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring. Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning."

2013-03-10


Akira och Arrigo från A-kullen har varit på sin första utställning. Det gick jättebra! Arrigo var inte det minsta rädd och blev Ex 1 och fick en jättefin bedömning. Han var upp för nominering men NOM gick till en Skogis. Domaren var imponerad över hans storlek och tyngd men lite mindre imponerad över hans stora öron. :) Akira blev också Ex 1 och blev dessutom NOM. Hon fick inga röster i panelen men hon var jätteduktig och världens snällaste trots att hon var lite rädd. Med lite träning kommer hon nog att bli lika cool som brorsan och  mamma.


2013-03-09


Lillis tog sitt 7:e cert mot GIC i konkurrens mot två andra kissar. Mycket oväntat då hon som sagt inte var i pälskondition, men glatt överraskad blev jag. Nu måste hon utomlands för att ta titeln. Det får nog vänta till nästa vinter dock, då hon förhoppningsvis har lite mer päls.

2013-03-03


Lillis var på utställning och fick sitt 6:e cert mot Grand Internationell Champion! Det var otroligt nervöst den här gången då Raymond som dömde henne är väldigt noga med pälsen. Han har dömt henne en gång tidigare när hon hade dubbelt så mycket päls och då tyckte han den saknade volym. Nu hade hon ingen päls alls (allt är relativt) efter kullen och det höll nästan på att kosta henne certet. Som tur är har hon ju en superkvalité på den päls hon har och massor med andra kvalitéer så det gick ändå.

2013-02-19


Vi har varit och hälsat på Akira i hennes nya hem. Jätteroligt att få träffa henne igen och wow vad hon har utvecklats! Hennes huvud har breddats och nospartiet är bredare och profilen bättre. Hon har börjat tappa kattungeullen och har vuxit 0,5 kg sedan sist. Det ska bli spännande att se vad domaren tycker om henne i Sollentuna på söndag.

2013-02-07


Vi har fått en uppdatering från Jonny och Atmos. Han och stora kissen Ziggy har börjat bli riktiga kompisar. Atmos har fått igång Ziggy igen och de leker kurragömma och brottas med varandra. <3

2013-01-27


Atmos har nu flyttat till Jonny och kompisen Ziggy i Göteborg. En lång bilresa blev det men Atmos vad den i kullen som var minst berörd av bilåkning så det var ganska perfekt. Vi önskar lycka till!

2013-01-25


Akira har nu flyttat till sitt nya hem hos Djeiran och Johannes i Stockholm. Där kommer hon få det superbra och vi önskar dem lycka till! Vi kommer också att få se henne på Speedcats utställning i Sollentuna den 10/3. Det ska bli riktigt spännande!