Våra katter


S*Jasiones Celine


Kallas: Celine

Sibirisk katt - hona                   


Född: 2018-04-19                             

Färg: Svartsilverspotted vit (ns 09 24)


Blodgrupp: A eller AB, bärare av ovanlig b via Laboklin

PK-brist: Ej bärare av PK-brist via föräldrars resultat

Colorpoint: Ej bärare via föräldrars resultat                   

HCM-test: HCM normal 2019-05-01, 2020-06-22

Övriga test: PKD negativ 2019-11-07


Kullar: D-kullen

Bor: Samägs med och bor hos Katarina, S*Amorzinhos


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - S*Jasiones Cibelle


Kallas: Maja

Sibirisk katt - hona                   


Född: 2018-04-19                             

Färg: Svartspotted (n 24)


Blodgrupp: A eller AB, bärare av b ovanlig genotyp via Langford

PK-brist: Ej bärare av PK-brist via föräldrars resultat   

Colorpoint: Ej bärare via föräldrars resultat             

HCM-test: HCM normal 2020-04-20

Övriga test: PKD negativ 2020-04-20


Kullar: E-kullen

Bor: Samägs med och bor hos familjen Sahlman


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - IC S*Solsibs Jasminka Eodozova


Kallas: Lillis

Sibirisk katt - kastrerad hona                   


Född: 2010-05-31                               

Färg: Svartsköldpaddsspotted (f 24)


Blodgrupp: Blodgrupp A eller AB & ej bärare av b via Animal DNA, Blodgrupp A eller AB, bärare av b (ovanlig genotyp) via Langford

PK-brist: ej bärare av PK-brist

Colorpoint: ej bärare av colourpoint   

Övriga gentest: Ej bärare av solid färg, bärare av dilution                  

HCM-test: Normal 2011-11-01, 2013-01-29, 2013-11-26, 2015-09-04, 2018-02-20

Övriga test: FIV & FeLV neg. 2012, 2017, PKD negativ 2019-02-24


Kullar: A-kullen, B-kullen, C-kullen


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - 


Lillis kommer, liksom vår äldsta kisse Azalina, från Airi Anderssons uppfödning i Arboga. Hon är minsta kissen i huset och är bästis med Azalina. Hon är en otroligt cool och enkel katt som i princip alltid verkar nöjd med tillvaron och hon strosar ofta runt i sin egen värld. Hon är husets allra morgontröttaste och hon är expert på att krypa in på omöjliga ställen för att sova. Det har hänt mer än en gång att man varit säker på att hon rymt, för att sedan inse att hon bara låg och sov i en (sedan några timmar tillbaka) stängd byrålåda. Hon spinner bara man tittar på henne, och varje kväll är det dags för  gos. Då  ställer hon sig i knät och tittar uppfordrande på en. Klappar man henne då så slänger hon sig ner på rygg och vill bli kliad på magen.


Hon är mamma till A-kullen och B-kullen och har skött förlossningar och mammarollen galant. Vid 5 års ålder fick hon  dra ut en tand pga  Forl. Vi beslutade först att pensionera henne men valde sedan att vänta och  se hur det artade sig. Då övriga tänder efter  drygt 2 år fortfarande var felfria valde att ta en sista kull på henne - C-kullen. Läs mer om Forl   här.


NO*Grensedalen Darling


Kallas: Darling

Sibirisk katt - kastrerad hona                   


Född: 2013-03-02                               

Färg: Brunspotted (n 24)


Gentester: Blodgrupp AB/Indeterminable, blodgruppering behövs för att avgöra, ej bärare av PK-brist         

HCM-test: Normal 2015-09-04

Övriga test:  FIV & FeLV neg.


Kullar: Inga


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - 

Darling är vår lilla prinsessa från Norge. Hon kommer från Elin Lundbergs uppfödning i Bergen och hon gör verkligen skäl för sitt namn. Hon är  en helt fantastisk liten kisse som är otroligt snäll och lätthanterlig. Hon har stort tålamod med bebisar och  småbarn och har på äldre dagar blivit en riktig knäkatt.  Hon trivs bäst i  hemmets lugna vrå och  tyvärr tycker hon att nya miljöer och framförallt  utställningar är superläskiga. Trots att hon är fantastiskt fin och matte gärna hade visat upp henne, så slipper hon därför detta.   Vi hoppades på några kullar efter henne men liksom så ofta blir inte saker som man tänkt sig. Darling  är numera lycklig kastrat och spenderar sina dagar med sin stora kärlek, Jasse. Han är hennes  trygghet  i livet och hon följer honom överalltt. 


S*Solsibs Azalina BalzamovnaSibirisk katt - kastrerad hona

Kallas: Azalina, Azza


Född: 2006-10-29

Färg: Blåsilvertigré (as 23)HCM-test: Normal 2007-10-29, 2010-06-28

Övriga test: FIV & FeLV neg.


Kullar: Inga


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - Azalina var den första lilla sibiren som kom in i mitt liv. Hon kommer från Airi Anderssons uppfödning i Arboga och när vi åkte för att titta på Azalina första gången vid 6 veckors ålder hade vi inte bestämt oss helt, men vi föll pladask när vi såg henne. Hon var en riktig liten tuffing och for runt som ett yrväder i rummet. Efter mycket busande kröp hon upp i min dåvarande sambos famn och somnade. Vi var sålda! Azalina är idag världens absolut snällaste och kärleksfullaste katt. Livet går ut på att mysa (och äta) tycker hon och hon pussas och kramas i massor så fort hon får chansen. Hon älskar att bli runtburen i famnen och hon pratar massor och svarar alltid på tilltal. Samtidigt är hon alfahonan i huset. Hon engagerar sig inte i onödan men visar vart skåpet ska stå om det behövs. Azalina var egentligen tänkt att bli vår första avelshona men ödet ville annorlunda och hon fick bli lycklig kastrat istället. Hon är dock en toppenbra extramamma. :)


 S*Knjaze Jasnij Svet


Sibirisk katt - kastrerad hane             

Kallas: Jasse


Född: 2006-10-30                                 

Färg: Svartspotted med vitt (n 09 24)


HCM-test: Equivocal 2007-10-23, Other 2007-10-29,

Normal 2010-06-28

Övriga test: FIV & FeLV neg.


Kullar: Inga


- Utställning -

- Stamtavla/pedigree -

- Galleri - 

Jasse kommer från Vera Brännströms uppfödning i Arboga. Vi hade egentligen tänkt att vänta med att skaffa en "partner" till Azalina, men när vi fick höra att Vera hade en liten krabat som skulle kunna passa Azalina perfekt var vi bara tvungna att kika på honom. Efter att ha träffat det lilla yrvädret gick det inte att stå emot. Han var bara så otroligt söt! Jasse är lite som tjuren Ferdinand – stor och bufflig men väldigt, väldigt snäll. Han är en riktig primadonna som älskar att stå i centrum och visa upp sig och ju fler människor han har runt sig desto bättre mår han. När han är på myshumör så ska det mysas ordentligt. Han  stångas hårt och ju mer man puttar tillbaka desto högre spinner han. Han är dessutom vår lilla ingenjör som alltid har små projekt på gång och ständigt är på upptäcksfärd. Han kan öppna alla skåp och dörrar oavsett om det finns handtag eller ej och han kan flera små konster som "sitt" och "give-me-five". Jasse var tänkt som vår avelshane men inte heller med Jasse blev saker som vi tänkt och han fick bli glad kastrat tillsammans med Azalina.Våra katter